Державні будівельні компанії — закупівля будівельних матеріалів

Будівництво те саме та сфера, яка активно розвивається протягом останніх років. Кожного дня ми бачимо новобудови, які починають з’являтися у кожному районі великих міст. Адже люди постійно потребуватимуть житло, а старі пошкоджені будинки вже мало кого можуть влаштувати. Це призводить до того, що підприємства, у тому числі і державні, готові інвестувати значні кошти на будування багатоквартирних будівель.

А для того, щоб будівництво зрушилось з місця, їм будуть вкрай необхідні відповідні матеріали. Коли річ іде про будівництво багатоквартирного будинку (а як часто буває, однією спорудою тут не обходяться, і будують одразу цілий житловий комплекс, який може нараховувати одразу декілька новобудов), то ми одразу розуміємо, що для реалізації плану необхідна дійсно велика кількість будівельних матеріалів.

Для державної організації, єдиний спосіб отримати необхідні матеріали — влаштувати тендер

Зробити це можна за допомогою Прозорро, де можна зареєструватися на сайті Української Універсальної Біржі tender.uub.com.ua. Для того щоб взяти участь у проведенні тендеру, слід також пройти реєстрацію на тому ж порталі. Тільки таким чином можна взяти участь у тендері на будівельні матеріали, та отримати змогу виграти в ньому, підписавши вкрай привабливу угоду.

Учасники тендеру повинні підготувати всі необхідні документи, що засвідчать правомірність діяльності даного підприємства, вкажуть на його досвід роботи у цій галузі та виробничі можливості, а також доведуть фінансову стабільність та успішність компанії. Сам тендер це аукціон, що проходить у три етапи, та виявляє переможця спеціально налаштованою системою. Сфальсифікувати перебіг тендеру практично неможливо. Навіть замовник не в змозі дізнатися про те, хто саме бере участь у тендері, поки не буде виявлений переможець. Цю систему було розроблено спеціально задля того, щоб забезпечити максимальну прозорість у секторі державних закупівель. У 2016 році тендер став обов’язковою умовою проведення закупівель для державних організацій. Це рішення значно підвищило не лише можливості приватних підприємств, які одразу ж поспішили стати учасниками тендерів, а й покращило умови угод для державних організацій, що допомагає щорічно економити мільярди гривень з державного бюджету.

Повертаючись до будівельних компаній, слід зазначити, що вони регулярно проводять дуже масштабні закупівлі

Тож для того, щоб була можливість перемогти в аукціоні, підприємство повинно мати чималі виробничі можливості. Адже задовольнити такі потреби може бути не так вже й просто. Прикладом може слугувати закупівля бетону https://tender.uub.com.ua/pro-prozorro/tender-na-postavku-betonu-prozorro. Окрім цього, масштаби будівництва останнім часом непогано зростають, тож ця сфера є однією з найпоширеніших серед замовників тендеру.

Не зважаючи на таку велику серйозність даного напрямку, спробувати свої сили можуть і представники малого та середнього бізнесу. Адже досить часто можна зустріти тендери, які є досить невеликими за обсягом. Вони, скоріш за все, не викличуть інтерес з боку великих будівельних підприємств. Отже, додати в ряди своїх клієнтів державну організацію мають змогу й невеликі молоді підприємства, що значно підвищить темпи їх розвитку.

Тендерна політика дуже швидко зуміла довести свою ефективність та відкрила шлях багатьом приватним підприємствам. Адже сфера державних замовлень була довгий час закрита для очей більшості населення. Тепер за процесом можна відкрито спостерігати. Державні будівельні компанії є досить впливовими і регулярно оголошують тендери на різні закупівлі матеріалів і не тільки.